Far & datter tur til Norge, 29. januar 2007

Man ligger så godt i kahyt nummer 6409 på Stena Saga på vej mod Oslo. Simone er ikke sådan at få ud af dynerne. Ikke engang på en skitur :-) Frida derimod, er frisk som en havørn, og kom mange gange og spurgte om ikke vi skulle med op og spise. Se Frida som kylling her.
Vi havde bestilt den helt store morgenbuffet. Der var de skønneste specialliteter og Lars Ole (Fridas far) kan godt lide ketchup fandt vi ud af ;-) Æg og Bacon og de skønneste pølser.
Der var næsten ingen mennesker med færgen mod Oslo. Det er nok derfor de laver sådan en tur til 495,- kr. med kahyt, liftkort og bus i Norge. Klokken er 7, tirsdag morgen. Stena Saga er ved at ligge til kaj i Oslo, og regnen fra Danmark er nu blevet skiftet med sne - MASSER af sne.
Efter 1½ times kørsel i bus, er vi fremme ved Norefjell. Temperaturen i bunden af bakken var kun minus 14 grader, så sneen knirkede herligt. Hvorfor kravler Simone rundt i sneen udenfor pisten, og hvad er det for to sorte pletter der kan ses længere oppe af den meterdybe sne?
Årsagen finder vi her. På billedet sidder i vi liften. Jann måtte tage sine handsker af for at tege dette billedet og vupti - lå de 10 meter under os. Det tog os 20 minutter at komme frem til handskerne, og Simone blev tilbudt 100 kr. for at hente dem. Prisen blev dog forhandlet op til 150 undervejs.
Det havde vi meget grin ud af, og det blev fejlret på behørig vis i den eneste hytte på Norefjell - med varm cacao og SOLO sodavand. Så er vi igen klar, og Simone føre an ud i snelandskabet.
Guldhammer senior på vej ned af den skønne skønne piste. Frida på vej ned af den skønne skønne piste i fin stil.
Lars Ole følger efter. I øvrigt ned af de samme skønne skønne pister. Simone elsker at udfordre sig selv, når vi er på skitur. Det er meget sjovere at køre uden for pisterne end ind på pisterne. Her er hun ved at lette op i luften.
Okay gutter - så er der åbnet helt til toppen - hvem vil med? Her er Simone og Frida på vej gennem en hjemmelavet skovpiste
... og der er fart på. Bemærk Fridas hår, som flagre godt i vinden. Nogen gange går det for stærkt og så.......
.. må man ned på rumpen. Det er også sjovt når bare man ikke slår sig. Simone er altid frisk på en tur mere. Hun er dog ved at tænke på, om ikke hendes storesøster i Norge kan lære hende at stå på snowboard.
Lars Ole regnede ud at vi lige kunne nå 2 ture mere inden vi skulle køre de 4 km. mod bunden for at nå bussen. Smuk eftermiddagshimmel over NoreFjell. Der er en skøn udsigt ud over Telemarken når man står her, lige ovenfor trægrænsen.
Det var noget der passede Simone og Frida, som her er på vej mod toppen i en af de gamle, men velfungerende lifte på Norefjell. Simone er en vaskeægte fotolus. Her på toppen af den røde piste der fører ned til den eneste hytte på NoreFjell. Fuld fart frem.
Det her er en af grundene til, at vi år efter år tager på skiferie. Gode præparerede pister, og i dette tilfælde - kun familien danmark til at køre derpå. Og så skulle der selvfølgelig suses gennem skovløjper og pukler inden lukketid.
Frida gør sig klar til sidste tur mod bunden. Det du ser for enden af denne bakke er ikke hunden - Bunden er helt nede ved søen til venstre i billedet. Jann og Simone kørte om kap ned af den sidste lange røde løjpe mod hytten. Der blev dødt løb - vi ramte bunden præcis samtidigt.
Når mor ikke er med, må man selv sørge for at pakke og slæbe alt :-) Efter de mange timer på pisterne, er det godt med en bamsearm at putte ind til. Og som det ses, faldt bamsefar også i søvn.
Så er vi fremme ved terminalen i Oslo og klar til at gå omborde på Stena Saga, hvor vi skulle sove i de samme kahytter som på vej op. Omborde skulle der selvfølgelig købes gaver med hjem til mor. Der blev duftet til MANGE stykker papir, inden Seline Dion blev valgt som det bedste duft.
Simone på jagt efter skumgummifiduser. Der efter var det tilbage til spillehallen, hvor der skulle danses. Se mobiltelefonvideo her. Frida har IGEN vundet MANGE penge i spilleautomaterne. Hun var ret heldig og kunne slet ikke holde bukserne oppe fordi der var så mange penge i lommen.
Og så var det lige at danmark spillede kvartfinale i VM i håndbold mod Island. Det kunne vi ikke se, men dette par holdt os orienteret vis SMS beskedder. YESS - Vi jublede da Danmark kom videre til semifinalen, med en kneben sejer over Island. Nu skal de bare banke polen på torsdag. Se hvad de så på MMS.
Lars Ole fejrede det gode budskab med at spille 30 kr. op ved rouletten. Han blev dog skuffet, for man kunne kun gamble med 100 kr. på rød farve alene. Musikken var temmelig ringe. Nej vi vil godt sige det lidt skarpere. Den var elendig. Dårlig lyd og kedelig musik. Standarden plejer at være meget højere.
Vi gik i seng kl. 23 og op igen kl. 6:30 Barske betingelser for en teenagepige, der selv skal pakke kuffert. Men det klarede hun nu rigtig godt. ROS ROS. Og så hjem til den endeløse regn. Frederikshavn var nærmest ved at blæse væk og skylle sig ud med regnen i Kattegat. Bemærk lygten over P-Pladsen.
Men det var et brag af en skitur!
RETUR