Historien om solsort-reden i skuret

Sorsort har bygget rede over en reol i udhuset
Alle alle steder, har vores solsort valgt at bygge sin rede her i skuret. Det er ikke det mest geniale sted. Vi går ofte ud denne vej, og alt sommergrill foregår lige udenfor døren - så der er en del skræppen fra fru Solsort.
5 æg har fru solort lagt i sin rede
Fem æg har hun præsteret - vi venter på unger. Det er alligevel lidt spændende. Jann har kontor lige under reden, og har sat et webcam op for at følge med i udviklingen online.
Fire ud af fem solsorteunger har nu set dagens lys
Så skete det - den 21. maj var der pludselig 3 unger i reden, og nogle få timer senere var der 4 unger. Det sidste æg lod vente på sig.
Fred og idyl i solsortens rede
Billedet her er taget kl. 09:00 den 22. maj. Der er stadig ikke kommet afkom ud af det sidste æg i reden - er det mon en fuser?
Så kom den sidste lille solsort ud af ægget
Næh - der var skal også en fugleunge i det 5. æg. Billedet her er taget kl 13:30 den 22. maj - så der er altså et døgns forskel på ungen øverst, og så de fire andre. Så kan man pludselig se de er vokset på bare 24 timer.

Dagens videoer: Unger i reden | Mor kommer | Middag på reden
En solsorts unge, vokser utrolig hurtigt
Billedet her er fra den 24. maj. Bemærk hvor meget ungerne har ændret sig på bare 2 dage. Der er ved at komme øjenlåg, og næbene er blevet noget længere. Der er ikke rigtig nogle fjer endnu. Se de "sjove" videoer!

Dagens videoer: Far kommer med mad | Uro under mor i reden
Her er solsortens unger blot 4 dage gamle
Her er vi to dage længere fremme, nemlig den 27. maj. Nu er der tydelige anlæg til fjer, og ungerne vokser utrolig hurtigt. De er også begyndt at pippe voldsomt når de gamle kommer med guf til dem.
De små fugleunger har et umanerligt stort næb
De små larmer temmelig meget nu. Både når de ligger og "sover" og når de gamle kommer med mad til dem. Nu er de også begyndt at åbne øjnene, som du kan se på videoen.

Dagens Video: PIP PIP - gi os noget mad | Lyden af unger i reden
Solsort fodre sine unger
Her er det lykkedes mig at fange fodringen med video. Billedet her er fra filmen fra den 26. maj.
Solsort æder sine ungers lort
Det er ingen spøg at fodre unger. Man skal nemlig også æde det der kommer ud af den anden ende - fy-da-føj.
Solsortens rede er tom. Katten eller en mår har ædt afkommet i løbet af natten.
Nej hvor er det trist. Her er reden som den så ud, da vi stod op Søndag den 27. maj (på Simones fødselsdag). Alle 5 unger var væk. Måske en husmår har taget dem, måske en kat. Larmen fra reden har sikkert trukket fjender til.
RETUR